In Utrecht zijn er veel verschillende congreslocaties waaruit u kunt kiezen. De locaties kunnen sterk van elkaar verschillen, daarom is het belangrijk dat er goed gekeken wordt naar de diverse factoren en opties die de locatie biedt. Het uitkiezen van de juiste locatie in Utrecht kan worden bepaald door een aantal basispunten.

Waar let u op bij het uitkiezen van een congreslocatie

Het uitkiezen van een congreslocatie Utrecht kunt u aan de hand van een aantal standaard punten doen. Aan de hand van deze punten kunt u verschillende dingen afwegen:

  • Faciliteiten op de locatie

Het soort en aantal faciliteiten op een congreslocatie verschillen enorm, is er een beamer om bijvoorbeeld een presentatie te laten zien? Zijn er genoeg tafels en stoelen en is hiervoor genoeg ruimte? Faciliteiten zijn ontzettend belangrijk, dit bepaald namelijk wat u zelf nog moet regelen en wat u kunt laten zitten.

  • Bereikbaarheid

De bereikbaarheid is niet onbelangrijk. De rand van Utrecht natuurlijk erg makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. In de binnenstad van Utrecht is het soms lastiger om op locatie te komen. Parkeerplaatsen kunnen hier een grote rol inspelen. Wanneer er gratis geparkeerd kan worden is dit al een groot pluspunt.

De sfeer op de congreslocaties

De sfeer op de congreslocatie is erg belangrijk omdat dit het liefst zo goed mogelijk moet aansluiten op het gevoel dat je mensen wilt meegeven. Kiest u voor een oud gebouw of heel modern en nieuw? Zodra u voor een bepaalde locatie gekozen heeft bepaald dit ook deels de sfeer en eerste indruk die mensen krijgen bij aankomst en binnenkomst. Het is dus belangrijk dat u kijkt wat u mee wilt geven en wat er bij u past als bedrijf, organisatie of als persoon.